All About Movies

HET IS BIJNA ZOVER! KOOP SNEL JE KAARTJE

Op zaterdag 21 mei staan 3 orkesten met Dominic Seldis op het podium in het muziekcentrum in Enschede. Onder anderen met Mirsolav Petkov en Lisa Jacobs zullen zij filmmuziek te gehoren brengen. Dit wilt u niet missen. Kaartjes zijn beschikbaar via het wilminktheater:

De Jeugd Muziekdag Enschede is een terugkerend project dat bedacht is voor en door jeugdige muzikanten uit Enschede en omstreken. De jeugdcommissie van Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug heeft dit project opgezet en heeft voor de 1e editie gekozen voor het thema “All About Movies”. In samenwerking met jeugdsymfonieorkest Symfonia Jong Twente, Jonge Strijkers & Blazers Nederland en aanmeldingen van lokale jeugd zullen wij een concert geven in filmmuziek stijl.

Tijdens dit concert zullen er twee musici soleren, 1e trompettist van het Concertgebouworkest Miroslav Petkov & internationale violiste Lisa Jacobs. Tevens zal Dominic Seldis, ook wel bekend van het televisieprogramma Maestro, de presentatie verzorgen en het samengevoegde orkest dirigeren.

Op het programma staan onder andere werken als Star Wars, Pirates of the Caribbean, Moment for Morricone, The Godfather & Rhapsody in blue.


Dominic Seldis

Dominic Seldis is contrabassist, televisiepersoonlijkheid, dirigent en corporate speaker.

Geboren in Newmarket, Suffolk in het Verenigd Koninkrijk in 1971, ging hij naar de muziekschool van Chetham in Manchester en studeerde vervolgens contrabas aan de Royal Academy of Music in Londen en Mozarteum in Salzburg, Oostenrijk.

Toen hij begin twintig in Londen woonde, begon hij zijn solocarrière te ontwikkelen, werkte hij samen met alle grote symfonie-/kamerorkesten in het VK en werkte hij in de filmopnamestudio’s in Londen die aan films als Harry Potter, James Bond en The English patient speelden.

Toen Dominic in 1998 naar het westen van het Verenigd Koninkrijk verhuisde om zijn functie als eerste contrabas van het BBC National Orchestra of Wales op zich te nemen, begon hij daar voor televisie te werken. Na vele optredens in verschillende klassieke muziekshows, voornamelijk op de BBC, werd hij in 2008 jurylid van de BBC-show ‘Maestro’ die voor 2 series liep.

In 2008 verhuisde Dominic naar Nederland om de 1e solo contrabassist te worden bij het Koninklijk Concertgebouworkest van Amsterdam. Zijn solocarrière bleef bloeien en hij liet een concert voor hem schrijven door Tan Dun genaamd ‘The Wolf’. Hij ontwikkelde ook een solo basshow met de oude muzikale partner James Pearson genaamd ‘Stand Up Bass’, die voor veel uitverkochte zalen in heel Nederland heeft gespeeld.

Dominic werd jurylid van ‘Maestro’, dit keer in Nederland gemaakt door Tuvalu media en Avrotros in 2012. Het 4e seizoen eindigde in december 2017 tot enorme kijkcijfers.

Hij heeft ook verschillende andere tv-programma’s in Nederland gepresenteerd, waaronder ‘het Orkest van Nederland’ en het bekroonde ‘de Nieuwe Stradivarius’ en verschijnt nu regelmatig op de Nederlandse televisie. Hij heeft ook een drukke carrière als dirigent en corporate speaker.

www.dominicseldis.com

JOW – Jeugd & Opleidingsorkest Wilhelmina Glanerbrug

Bij het Jeugd en Opleidingsorkest Wilhelmina Glanerbrug, kunnen zowel jong als oud hun muzikale aspiraties kwijt. Dit orkest mag worden beschouwd als vooropleiding en “springplank” naar het Groot Harmonie Orkest voor diegenen die dit willen. Door de jaren heen heeft het orkest met succes deelgenomen aan festivals, concoursen en zelfs enkele malen het Topconcours.
Ook naast het muziek maken heeft de jeugd geregeld activiteiten zoals filmavonden of het jeugdweekend.

Dirigent: Nikki Kleijsen

Symfonia Jong Twente

Symfonia Jong Twente speelt op hoog niveau symfonisch werk, opera-, ballet- en filmmuziek van bekende en minder bekende componisten op de grotere podia van de regio en tijdens concertreizen in het buitenland. Tweemaal per jaar studeert het orkest een nieuw repertoire in, steeds gevolgd door een korte concertserie. Het doel is om in een gezellige sfeer samen muziek te maken en daarbij te streven naar een hoog muzikaal niveau.

Dirigent: Alexander Geluk

JONGE STRIJKERS & BLAZERS NEDERLAND

Een ensemble-academie voor muzikale talenten tussen acht en vijfentwintig jaar uit heel Nederland, gevestigd in Amsterdam. Twee strijkersensembles, twee blazersensembles, strijkkwartetten, twee projecten en acht concerten per jaar op prachtige locaties met diverse (maatschappelijke) thema’s, verrassende samenwerkingen, workshops, masterclasses, studieweekenden, professionele coaches, een dirigent en geweldige solisten!

Dirigent: Nico Schippers

Lisa Jacobs

Nederlands violiste Lisa Jacobs is een van de toonaangevende musici van haar generatie en wordt geroemd om haar gepassioneerde, meeslepende en virtuoze spel, verrassende programma’s en podiumpresentatie in combinatie met haar frisse uitstraling.

Op 17-jarige leeftijd maakte Lisa haar succesvolle debuut met het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly en speelde sindsdien meerdere malen in alle grote concertzalen van Nederland en verder over de hele wereld, zowel in kamermuziekverband, op festivals, en als soliste met vele orkesten en gerenommeerde dirigenten, waarbij zij steevast door zowel het publiek als de pers met open armen wordt ontvangen.

Zij soleerde onder andere bij het Koninklijk Concertgebouworkest, Brussels Philharmonic, Amsterdam Sinfonietta, Bremer Philharmoniker en werkte samen met gerespecteerde dirigenten als Neeme Järvi, Riccardo Chailly, Otto Tausk, Dirk Brossé, Jurjen Hempel en Carlos Miguel Prieto.

Lisa bespeelt momenteel een Rugieri uit 1683, die haar particulier ter beschikking is gesteld. Zij is hier heel dankbaar voor.

Ze is verbonden als professor viool aan het Koninklijk Conservatorium in Gent, België. Daarnaast geeft zij geregeld masterclasses aan hogescholen in binnen- en buitenland. In 2015 heeft ze The String Soloists opgericht, een dynamisch internationaal strijkersensemble dat zich, door hun keuze zonder dirigent te werken, onderscheidt van de mainstream kamerorkesten door hun flexibiliteit en kamermuzikale benadering.

Lisa Jacobs rondde haar studie in Amsterdam bij Ilya Grubert met hoogste onderscheiding af. Zij was tevens leerling van Christoph Poppen in München waar zij het prestigieuze Konzertexam behaalde. Dit werd ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Verdere muzikale invloeden vormden Nelli Shkollnikova, Thomas Brandis en Ana Chumachenco. Tevens was zij jarenlang vaste gast in de openbare masterclasses van Herman Krebbers op diens persoonlijke verzoek en is winnaar van verscheidene internationale concoursen en muziekprijzen.

lisajacobs.nl

Miroslav Petkov

Miroslav Petkov (1989) is solotrompettist in het Koninklijk Concertgebouworkest. Naast zijn orkestcarrière is hij actief als solist in diverse genres en stijlen.

Miroslav studeerde bij Max Sommerhalder aan de Hochschule für Musik in Detmold, Duitsland. Tijdens zijn studie won hij prijzen op verschillende prestigieuze internationale concoursen, zoals het ARD-Musikwettbewerb en de YAMAHA International Trumpet Contest in Duitsland, de Jeju International Brass competition in Zuid-Korea en de Citta di Porcia International Competition in Italië.  
Voordat hij in 2016 toetrad tot het Koninklijk Concertgebouworkest was hij solotrompettist bij het Nationaltheater Mannheim en speelde hij bij verschillende ensembles en orkesten, zoals het Ensemble Modern, het Gewandhaus Orchester Leipzig, de Accademia Nazionale di Santa Ceciia in Rome en het NDR Elbphilharmonie Orchester.

Al tijdens zijn jeugd in Varna, Bulgarije, kreeg Miroslav belangstelling voor volksmuziek. De combinatie daarvan met verschillende genres, zoals jazz en hedendaagse muziek, geeft hem de vrijheid te spelen met uiteenlopende musici op podia over de hele wereld. 

Miroslav Petkov